2011-07-15
终于有机会来试一次, 去到见到好多人起餐厅门口集结, 心知不妙, 人气高就预咗要等架喇, 最惊系唔知等几耐啫. 我唔理三七廿一, 冲埋去攞咗飞先, 行番出黎仲谂住好唔好转地方既时候, 就叫我地个号码, 我有啲出奇, 唔通其他人系等外卖既?! 比咗张2人枱我地, 唔使搭枱, 正! 我仲未明点解出面咁多人都唔入, 大少就话佢地应该系三个或者四个要等四人枱既, 又系㖞! 总之唔使等有得入就岩晒我心水啦! 一早知喱度有咩食, 再睇下餐牌, 大少叫咗个糯米鸡同牛肉球, 我就叫咗个常餐, 多士+火腿炒蛋+蕃茄牛肉通粉+热奶茶, 两个分别系中式同西式既食法. 多士,火腿炒蛋喱度既多士比澳洲牛奶公司细, 炒蛋相对亦较少, 炒蛋炒得虽然唔够滑, 但亦不会鞋, 配埋多士一口咬,好好食. 蕃茄牛肉通粉通粉份量都足够, 蕃粉汤底做得够酸, 色水几深, 牛肉ok, 主要都唔系食牛肉, 所以无咩要求. 糯米鸡原来都几大只, 一只都够晒饱. 味道就一般, 唔够香, 无咩荷叶味. 山竹牛肉牛肉球有三粒, 又唔系话细粒㖞, 睇落就唔错, 见到都几淋身, 但味道无食过就唔知, 不过食点心我都系觉得要去酒楼食正宗啲!热奶
多士,火腿炒蛋 喱度既多士比澳洲牛奶公司细, 炒蛋相对亦较少, 炒蛋炒得虽然唔够滑, 但亦不会鞋, 配埋多士一口咬,好好食.
蕃茄牛肉通粉 通粉份量都足够, 蕃粉汤底做得够酸, 色水几深, 牛肉ok, 主要都唔系食牛肉, 所以无咩要求.
糯米鸡 原来都几大只, 一只都够晒饱. 味道就一般, 唔够香, 无咩荷叶味.
山竹牛肉 牛肉球有三粒, 又唔系话细粒㖞, 睇落就唔错, 见到都几淋身, 但味道无食过就唔知, 不过食点心我都系觉得要去 酒楼食正宗啲!
热奶茶 未拎上手以为系瓷杯, 但原来系胶杯, 轻飘飘, 饮落感觉真系差好远, 我宁愿佢用玻璃杯, 无奶茶既香味, 但就在比澳洲牛奶公司大杯, 唔会饮到喉唔到肺.
平心而论, 讲到底, IT IS NOT MY CUP OF TEA