2011-06-03 130 浏览
见闷闷地, 又想食好啲, 搞搞新意思, 去咗Super Sandwiches 叹番个上等dinner.相比大型连锁快餐厅, 价钱贵得黎值, 有service, 有环境, 食物味道有诚意, 比贵十几廿蚊都愿呀...间唔中的话!同大爷分别叫咗2个set, 有汤+意粉+热饮 酥皮忌廉蘑菇汤明知酥皮系好肥, 但都要升级转做酥皮, 因为唔使钱! 我觉得个酥皮整得太厚, 焗既时间又唔够, 虽然个汤够热, 但系块酥皮我系可以好容易咁成块起, 唔够松化. 不过个汤又几好饮, 够浓, 够creamy. 肉酱扁意粉喱度提供既只有扁意粉, 无圆意粉, 我个人钟意食圆意粉多啲. 个意粉完全唔够热呀, 无论系意粉定肉酱, 稍为微温都无, 对于我食野钟意烫口既人, 完全唔合格. 我相信如果温度可以控制番系正常热度, 好味指数会倍增. 下次再唔够热, 实行叫佢翻热先得. 挪威烟三文鱼、蚬肉扁意粉配刁草忌廉汁一样系唔够热, 一睇就知. 卖相系唔错, 不过味道就唔多清楚, 因为系大爷既, 我自己就唔会叫喱个, 一来唔钟意食蚬肉, 二来个汤又系忌廉汤, 个意粉又系忌廉汁, 好似食黎食去都系𠮶只味咁, 有啲口味变化会好啲

同大爷分别叫咗2个set, 有汤+意粉+热饮

肉酱扁意粉
肉酱意粉

挪威烟三文鱼、蚬肉扁意粉配刁草忌廉汁
一样系唔够热, 一睇就知. 卖相系唔错, 不过味道就唔多清楚, 因为系大爷既, 我自己就唔会叫喱个, 一来唔钟意食蚬肉, 二来个汤又系忌廉汤, 个意粉又系忌廉汁, 好似食黎食去都系𠮶只味咁, 有啲口味变化会好啲啰.

热姜蜜
热饮可以免费转特饮, 得一款, 无得拣. 喱个热姜蜜超重姜味, 系用姜味茶包冲既, 一包一杯, ,另外再加姜蜜蓉, 所以味道好浓, 辣辣地, 甜甜地, 好好饮.

2011-05-08
肉酱意粉