之前食咗下午茶, 好快8:30pm左右便肚饿, 谂起成日搭车经过都蠢蠢欲动, 咁择日不如撞日由深水埗行过去都系直路一条啫~惹人垂涎欲滴的绍兴酒浸鸡翼酒味香浓, 不过鸡翼过熟, 非常嚡口皮薄多汁, 饺子馆 卖饺子真是无叫错小笼包皮厚肉白, d肉咁白睇嚟冷藏咗好耐看似异常吸引的北方红烧肉拌面, 首先啖肉淡嘅, 有色无味, 虽然煮得酥软。 至于拌面...汁都无, 斋白面加条菜甜心软波波一睇颜色就知系用新油, 赞 另外炸得酥脆皮薄, 内馅是浓凋的芋蓉, 赞见我食得好似好开怀, 但其实经过一段要乜无乜, 简无可简的经歴......嚟饺子馆仅系想食特别的饺子: 茴香鲜肉饺, 无 蕃薯苗鲜肉饺, 无 南瓜鲜肉饺, 无 , 我听到有客叫韮菜饺, 老板娘话个个都叫韮菜饺, 食鬼晒d韮菜饺...(丈夫就同我讲: 佢呢度乜都无, 仅系个个叫韮菜饺啦!)除咗饺子, 铺头menu写有串烧($10/串, 最少要买2串), 咁自自然想叫串烧, 但阿姐话个炉坏咗, 等咗好耐d零件都未番, 又无得食不如食灼菜, 但系白菜, 无 ; 唐生菜, 无 ; 蕃薯苗都无, 得四季豆啫! OMG! 败给你啦~~
惹人垂涎欲滴的绍兴酒浸鸡翼
酒味香浓, 不过鸡翼过熟, 非常嚡口
皮薄多汁, 饺子馆 卖饺子真是无叫错
小笼包皮厚肉白, d肉咁白睇嚟冷藏咗好耐
甜心软波波一睇颜色就知系用新油, 赞
另外炸得酥脆皮薄, 内馅是浓凋的芋蓉, 赞

蕃薯苗鲜肉饺, 无
南瓜鲜肉饺, 无