好耐无去荃湾区行街,衬连续几日新年假期,就去行下食下嘢,其实系挂住荃湾区两间老食店所以先去荃湾😋没有自由行后,荃湾区仍然人流畅旺,四处商场都系游人,但奇怪的商店无人购物,食店食客疏落⋯⋯一早已经约定晚餐食呢间,佢嘅霸王鸡同埋有炸大肠嘅四喜大拼盘简直系叱咤饮食界几十年,上次嚟已经系三年多前,三年无嚟过真系好挂住❤️‍🔥之前去过好多人要等位,购物完赶去东江,怕夜咗会多人,去到都已经七点,推门入去都真系吓一跳,一个客都无🤭都唔理得咁多即刻叫嘢食西洋菜鲜陈肾汤味道都可以,略为歉多咗味精。霸王鸡鸡肉够嫩够滑,有鸡味。四喜大拼盘就真系太过差劲了👎炸大肠唔脆,应该系炸完摆喺度好耐,淋晒仲带靭。生炒骨、炸鲜鱿、腐皮卷又系唔脆淋晒,全碟嘢冻冰冰无热度,一D 唔好食仲有少少难食添😓还有一碟韭黄炒黄鳝,味道只系普普通通,份量几细😓总之就真系有啲失望!不过还要一提,我坐在楼下,由我七点食晒埋单都差不多九点,全下层除咗我之外就只有三个客,楼上只有一枱六个客,十点禁堂食,应该九点后都唔会再有客到访,疫情下东江生意真的很淡薄,希望这些传统老店能将他们的秘方做好,否则这些老店就只会买少见少。。。

都唔理得咁多即刻叫嘢食