2022-06-30 1105 浏览
今日又一个人去观塘工作,鉴于昨日下午二时二十分到达已经唔再接待客人,所以今日提早到中午十二时二十分已经到达,但在门口仍然要排队等了四十分钟才安排到座位,我点了一客花胶鸡髀汤,但好不幸,老板娘漏单,所以我由落单到有饭食又等了三十五分钟!好,大大话话等了七十五分钟才有得食,希望值得,饮啖汤,偏淡,有少少鸡味,但应该冇味精,真系用新鲜鸡煲出来的,用小小金华火腿调味,花胶偏淋,但因为汤偏淡,所以似冇味的!有些少鱼翅和金菇。到鸡髀方面,有惊喜,有鸡味,肉质鲜嫩多汁又滑,可以挽回一点点分数!最后俾我感觉系,老板娘真系好nice,如果唔洗排队都可以再试其他,否则真系咪搅我,因为真系唔值得!顺带一提系他们可以预早一日订位或者订外卖的!但座位真系有限,如果以一般上班一族,只得一小时食饭,真系自求多福,因为就算俾到枱都未必整得切!

花胶鸡髀汤跟饭
2022-06-30