2021-07-28 144 浏览
𠮶晚同朋友嚟到旺角嘅呢间怀旧冰室食晚餐,本身朋友一心欢喜想试佢嘅芝士流心西多士,结果系我哋落单差唔多10分钟后先有侍应走出来讲话唔好意思冇晒,由于最想食嘅𠮶样嘢冇得食当然个心系沉一沉,但侍应都好好礼貌,而且仲话免费俾我哋拣一个小食(一开始话免费之后话收返我哋西多士𠮶个价但出单又系免费,唔知佢系咪内心都打紧仗呢)嘢饮方面,自从返工之后就觉得好疲乏,会更加想喺收工嘅时候饮可乐,唔知大家有冇同感呢?𠮶日我就叫咗可乐,点知!可乐都冇晒,于是我就拣咗个抹茶红豆冰,味道都唔错嘅。虽然𠮶日真系叫咩冇咩,而且等候时间系非常非常非常耐,但基于最想食嘅嘢未食到,我都系会再去帮衬。同埋环境不得不说系我钟意𠮶种怀旧风味呢。