2024-04-12 81 浏览
好耐无去太子揾食,今日星期日12点半做完事行过去,可以话95%餐厅都吾满,香港真系生意难做啊!但又吾可以扲住良心吾好食都话好食,大家体谅包涵。味道— 觉得差过大部分茶餐厅。环境—餐厅都可以话有装修,可能晚上做埋类似bar或者中级餐厅,—我用餐时间长时间开住条门吾知道为乜。服务— 无留意客人,叫两三次睇到都吾应卫生—正常抵食—如果做得好都可以OK,做吾到,今日星期日仲要加一,咁就吾抵。玉米汤(1分)—吾够热,好稀,无玉米味,好似罐头法式香草煎鸡脾扒($78)1分—无香草味,比我今朝早餐食过茶餐厅猪趴仲无香草味—两块鸡扒几大块,但睇照片切开已经好鞋好死实,仲好大阵雪柜味,已经用好多胡椒粉腌都吾得。—薯蓉吾够牛油香味法式慢煮油封鸭腿配忌廉菠菜饭($82)1分—本来想食牛舌午餐,但未食过油封鸭腿,网上话油封保存的鸭腿不仅经久不坏,煎烤后肉质软嫩、咸香味浓喔,但哩间真系全部相反,睇照片都感觉到有几实几鞋,又无鸭味或者咸香味,另外估计吾到鸭腿细只过鸡腿咁多喔。—好在个饭就做得几好,吾系一分都差d比吾出。咖啡正常,可惜原来menu细字午餐咖啡都要加5蚊,早知道吾叫

— 觉得差过大部分茶餐厅。

—餐厅都可以话有装修,可能晚上做埋类似bar或者中级餐厅,

—我用餐时间长时间开住条门吾知道为乜。

— 无留意客人,叫两三次睇到都吾应

—正常

玉米汤(1分)

—吾够热,好稀,无玉米味,好似罐头

法式香草煎鸡脾扒($78)1分

—无香草味,比我今朝早餐食过茶餐厅猪趴仲无香草味

—薯蓉吾够牛油香味

法式慢煮油封鸭腿配忌廉菠菜饭($82)1分

—好在个饭就做得几好,吾系一分都差d比吾出。

玉米汤

2024-04-07