餐厅: The Jungle
资讯:

本人一直都喜欢食民族风嘅食物,但呢间尼泊尔餐厅可能真系太地道,香料味甚重,同行嘅朋友都唔太接受到,所以试嘅时候要有心理准备。📍总结:📌朋友最能接受嘅尼泊尔菜式系momo,但注意都系重香料味的~好欣赏佢煎同蒸可以一半一半,两只口味都可以试吓。但个人觉得煎系好味过蒸嘅😂📌而最受大家喜欢系墨西哥烧鸡,因为系铁板上所以好香,其次系啲酱各有特色,点薄饼食都有唔同嘅口味。📌比较失望系香料酱酥炸球,食过坚尼地城𠮶间同深水埗𠮶间,佢哋嘅酥炸球都比较足料,而且个sauce都比较容易入口😬📌而警世嘅菜式系尼泊尔炒米通,有啲米通,妈咪面,洋葱同青瓜,配料较简单都唔紧要,但味道系Wasabi味🫠食落唔太夹…📌饮品方面都唔太推介,试咗包括多推介嘅welcome to the Jungle,酒精味太浓,唔太啱我哋饮。其他Cocktail都同样比较酒精味重, 价钱就唔太值啦🥲Smoothies 就正常发挥。
📍总结:
PANIPURI