2017-09-01 1013 浏览
探完人,落返去葵芳食饭,但星期日这个时候又好难揾食,咁就行多几步远离地铁站,走到屋邨附近的食肆,在恒景商场内的意大利餐厅。第一次到此店时,还以为是某意大利餐厅连锁店添,因为餐厅格局及营运模式都很相似。店外店内,地方光线充足,坐位都算多,不过都排得几密,感觉上有D迫迫地。有一㸃要注意的,此店人手是非常不足的,顾客们要比多一㸃耐性啊!睇下餐牌叫咩医肚先铁板炭烧鸡扒香肠,卖相就一般,似快餐店的扒餐咁,鸡扒及香肠肉质味道都一般般,冇咩炭烧感觉,反而配菜都几好味。铁板黑椒牛柳配黄姜饭,卖相就好D,先食牛柳粒先,满以为好好味,失望,太熟啦,好韧有根,黄姜饭得个颜色,冇咩香味,反而个黑椒汁好好味,辣味好够,蘸酱汁食好好味,可惜D牛柳粒失败。酱烧嫩猪仔骨,个卖相又系唔得,为何猪仔骨切左件来烧的?这样岂不是所有肉汁都溜走晒啰,失望。辣味鸡翼,鸡翼辣味好正,够辣味,应该是有8只的,因为好味,我还未来及影相,家人已经好快食左D啦。香辣黑椒焗蚬,这款都好味,略嫌黑椒不够辣,如果好似铁板黑椒牛柳配黄姜饭个黑椒汁咁正就好味啦。菠萝烟肉比萨,pizza 好味,材料舖得满满的都算是足料啦。墨鱼汁海鲜意粉,黑溜溜的一度

睇下餐牌叫咩医肚先

铁板炭烧鸡扒香肠,铁板黑椒牛柳配黄姜饭

酱烧嫩猪仔骨,辣味鸡翼

香辣黑椒焗蚬,菠萝烟肉比萨

墨鱼汁海鲜意粉

墨鱼汁海鲜意粉,黑溜溜的一度菜,卖相就真系不能会怎么好看啦,最重要是味道,墨鱼汁都算足够的,但可惜未能捞混每一条意粉,海鲜材料得少少墨鱼圈,少少蚬系咁多啦,味道都过得去,但材料就少左D,这度菜必需要趁热食,因一凉左墨鱼汁会令意粉变得较硬身,就会无咁好食了。

总括来说,此店整体的食物质素及服务就真系一般啦,若要求不太高的话还是可以接受的,十分满分我比六分,有好大的改善空间,其实我都几钟意个环境的,这儿都有值得可取的地方,收费又唔系好贵,坐耐D都问题,同朋友倾偈一流,叫个饮品吧就可以无限添饮,再叫些小食就得啦。

希望此店努力改善食物质素及增聘人手!

2017-08-25
  • 辣味鸡翼