2023-06-06
💡系深水埗无人唔识既均香以鸡仔饼、皮蛋酥、老婆饼、糯米糍、港式包点等驰名。大时大节仲会卖南乳角仔、月饼、粽之类,一直深受街坊欢迎🫶🏻其实我极少食「老饼野」今次原意纯粹买黎想孝敬阿娘,点知自己食最多🤣🤣🙌🏻⍥ 鸡仔饼鸡仔饼分别有半磅同一磅卖,摸上手系热热地,好新鲜😳!忍唔住系街到啪,痴线!完全惊艳到我🤩🤩🤩食落系外脆内软,烟烟韧韧,好香口超好味!!!我欣赏佢甜度好适中,又散发阵阵南乳香,即使隔左两日食都依然系正🤤呢种好味一直令我念念不忘💓⍥ 糯米糍只有花生馅及豆沙馅🤤两款都买黎试试。拎起上黎几重手,糯米糍质地烟韧绵糯,但面皮ok厚,唔似我haha😯花生馅都偏大粒,存在感好高,唔会太甜,几有咸香感。而豆沙我一向唔好😂馅料偏埋晒一边,对我地黎讲甜左少少,两款都表现一般喇~⍥ 皮蛋酥子姜皮蛋酥🤣超巨型,比平时既大多三分二!酥皮好多层食落系粉粉地,唔会太干!好多莲蓉包住皮蛋,慢慢㗳会㗳到淡淡子姜香,唔系我喜欢既野食🤪试过就算,始终我最爱依然系鸡!仔!饼😈😈😈😈
以鸡仔饼、皮蛋酥、老婆饼、糯米糍、港式包点等驰名。
大时大节仲会卖南乳角仔、月饼、粽之类,一直深受街坊欢迎🫶🏻
⍥ 鸡仔饼
⍥ 糯米糍