2007-07-26 2 浏览
曾经去过日本既大阪,试过一间专买大阪烧饼既小店,就开始钟意日式烧饼。经过尖东既当当烧,知道招牌特色系买日式烧饼,都有D兴趣入去试试!当踏入去,侍应会先叫客人除鞋摆系近门口鞋架,有D重寻晌日本既烧饼小店既感觉。因为小店关系,加上样样食物都即叫即做,所以都要耐心等等,好彩墙架上有好多日本漫画,边睇边等D时间都好快过!我地食套餐,有木鱼汤、煎鸭胸、两款串烧、超级当当烧烧饼同甜品,因为样样都份量少少,两个人食都勉强够。讲番D食物,煎鸭胸都几嫩;串烧拣左芝士鸡串烧(鸡肉一隶够嫩滑,配芝士感觉好香浓)同八爪鱼串烧(都OK啦);而个烧饼都唔错,唔会话太糊口,又唔会太干身,不过虽然话有虾、鲍鱼、瑶柱…等,但略嫌材料少左D;最后既甜品系红豆汁烧年糕,D日式年糕烤得面层少少脆,内里烟烟韧韧,配上香甜既红豆,唔错,都系个句,得三件仔,起码都俾四件啦,两个人好分D嘛!