2012-07-25
原本早两日打去订位, 竟然3间分店都全个礼拜都full-booking, 已经打定输数要即晚等位, 结果到6点零钟去到时, 竟然可以即刻入去, 我冇即刻入去呀, 去到7点时就要等位喇, 不过都系等15mins 姐, ok~间餐厅明显想走高高地档既路线, 不过seating 争d! 因为张张台都泊得好埋, 基本上系一定听到隔离讲咩野架! 好彩野食几好食搭够, 加返分!我地2个人食左1个set dinner + 2 个小食 + 2个dessert~小食: 试左意大利云吞 & 芝士西兰花, 意大利云吞用茄茸+芝士一齐焗,入面既truffle味都几出, 正呀! 至于芝士西兰花就麻麻喇, 芝士汁只系用白汁, 放耐左会变水, 唔ok...set dinner: 以Caesar salad 为头盘, 份量唔算大, 味道正路, 唔会特别留下深刻印象主菜: 食左羊架, 好味呀! 挂住倾放耐左但依然好食, 好juicy, d 伴菜都好味, esp 有一个紫色既薯茸, 捞埋羊架肉汁, 非常好味!!!dessert: 心太软&chocolate cake, 心太软尚算流心, 朱古力溶液亦都唔会水汪汪; c
dessert: 心太软&chocolate cake, 心太软尚算流心, 朱古力溶液亦都唔会水汪汪; chocolate cake 就好好味, 朱古力味浓, 好棉好厚实, 个presentation 又靓~
drink: 一杯蓝色既杂果punch, 我冇试到, 朋友话麻麻地...
overall, 如果座位放得冇咁近, 其实成件事系可以grand好多架, 野食就绝对可以encore! 埋单around $300, 我觉得去到未必一定要食佢既set, 因为小食 + 甜品都好吸引!
题外话/补充资料:
唔明做咩d staff o系电话度讲到full哂咁, 我见好多walk-in都入到去wor, 有心食既, 可以亲自去等