2022-12-19
之前平时都食过好多分店嘅禁忌冰室,都知佢旗下有好多类似嘅Franchise,譬如丽香园冰室其实呢两间嘅数都大同小异,食过丽香园嘅蕃茄蛋牛肉汤饭,不好味,但系之前食𠮶间质素唔稳定,牛肉一次好多,第二次就少今次去到黄大仙还原资料,去咗隔离嘅皇帝市中心揾食,太肚饿之下见到金记冰室食过OK就入咗去人手不足,而且姐姐落单非常唔熟手,其实佢呢条Q R code我哋用好过🤣🤣🤣不过佢都好有耐性而且服务非常之友善 Menu好长,下午茶都有超级多选择不过我一心就系谂住食$39就有嘅香浓蕃茄蛋先牛肉泡饭,阿妈就拣咗个麻辣猪润米线,阿哥就食干炒牛河我想讲阿妈嘅猪膶米线米线真系麻麻哋,睇落嘅卖相都好似好求其,而且冇乜配料,我试吓个汤仲要系完全唔话啦,此公仔面味精汤极少极少辣嘅味道 成为你$41with a hot 饮,超级唔推荐千祈唔好嗌。如果Wong Hiu Sang钟意食麻辣嘅话会极度失望不过我想讲佢个猪膶好好味!都有好几旧,不过每一球嘅份量比较细小慷慨啲就好等咗非常之耐起码有三个字嘅汤饭就超级靓仔!虽然入面揾到一粒蚊子同埋条好短嘅头发🫣😅😅不过算啦其实都系好细,导致厨房周不时会有呢啲现象因为实在太肚饿,
我想讲阿妈嘅猪膶米线米线真系麻麻哋,睇落嘅卖相都好似好求其,而且冇乜配料,我试吓个汤仲要系完全唔话啦,此公仔面味精汤极少极少辣嘅味道 成为你$41with a hot 饮,超级唔推荐千祈唔好嗌。如果Wong Hiu Sang钟意食麻辣嘅话会极度失望 不过我想讲佢个猪膶好好味!都有好几旧,不过每一球嘅份量比较细小慷慨啲就好 等咗非常之耐起码有三个字嘅汤饭就超级靓仔!虽然入面揾到一粒蚊子同埋条好短嘅头发🫣😅😅不过算啦其实都系好细,导致厨房周不时会有呢啲现象 因为实在太肚饿,又见到佢卖相咁靓仔!牛肉同蕃茄嘅份量非常之多!非常之新鲜爽口嘅萝卜有成大半个!非常足料!另外牛肉都有成五片,而且唔系太细㗎 !都大片唔系碎湿湿最后我饮晒成碗汤,平时都唔会咁饮界外汤嘅我都破戒我对汤饭系沉迷啲🤣🤣而且佢系行健康路线啱我 饭唔算太多,女仔食嘅下午茶份量OK 阿哥𠮶个最迟出现嘅干炒牛河, $51 !超级细碟,阿哥话牛肉只有三片劲少啰,唔知点解佢啲份量咁飘忽🤣🤣究竟系我好彩定系本身汤饭系会多啲?🤣🤣阿哥话炒得好香,不过好明显份量劲细,就算系下午茶男仔食都唔会饱
虽然呢度人手不足,但系佢哋都超好服务态度又有事,而且唔会执漏野比你问咗两次拎所以佢哋都好快针咗俾我
有机会都会再encore