2020-05-24
全程要客认错的食店1/ 落单「召盐九肚鱼」,见到佢落错单「召盐鲜鱿」,叫佢改,就话「召盐九肚鱼」无,「召盐鲜鱿」咪一样?最后我叫佢改,再叫其他。(是我错吗?)2/ 后来都系叫「召盐鲜鱿」,就话「你之前又唔要,现在又要?」(是我错吗?)3/ 隔左10分钟,都未落单,10分钟后再问我「你系唔系真系要落『召盐鲜鱿』呀?(下,我唔系落左单咩?要DOUBLE CONFIRM,是我错吗?) 4/ 等了20分钟,还没来,追单后,侍应说:「你之前CANCEL左唔要嘛,你等下啦!」(哦!又系我错!)5/ 中间我加了另一个「西柠煎软鸡」,等了另外的30分钟。追单时问,呢个菜我又等左30分钟㖞,来不来,不来就取消!一个应该是老板的人说「你要就要,唔要就取消!唔好讲咁多野!」(哦!原来成间食肆就系咁!又系我错!)又系我错!我错在帮衬左你呢间野!老实说,食物味道尚算OK,不过服务态度真系差到一个点!要个客不断SAY SORRY!
又系我错!我错在帮衬左你呢间野!