2020-05-08 487 浏览
附近食肆唔多,呢间叫做中规中矩,所以久唔久都会帮衬吓,希望佢唔会执 🤣🤣🤣是晚都算多人堂食,3 个人叫咗个笼仔蟹蒸糯米饭,估唔到佢最快上台,而且大大笼,每人食咗 2 碗都仲有半笼打包,味道香口,如果多啲蒜蓉更好,蟹都新鲜有羔,正 👍👍跟住嚟个椒盐豆腐,正正常常,啱晒送酒。再嚟个煲仔榄角大葱排骨,又系大大煲,好多洋葱大葱,够晒香口,最尾都有半煲打包。最后木瓜鱼肚煲,原本应该喺隔离揾张台煲,熟咗先上台嘅,但呢排人手唔够,而上𩠌个亚叔又唔知,就连个炉一齐送咗上嚟!个煲又开始滚啲汤弹晒出嚟,咁好自然我哋就熄火,亚部长不停话未熟,觉得我哋唔想个炉喺台,所以照攞走个炉放𠮶煲木瓜喺度,煲盖都唔留返比我哋 😭😭😭 咁我哋唯有等个煲汤嘅温度焗熟啲鱼肚啦,等咗阵食,个汤都好甜都可以。其实我个手袋放喺𠮶煲木瓜对住张櫈度,我系怕啲汤滚到弹啲汤落去啫。 。 。总括嚟讲,呢间酒楼大碟夹抵食,味道不过不失,希望佢挨得过个疫情啦!

跟住嚟个椒盐豆腐,正正常常,啱晒送酒。

笼仔蟹蒸糯米饭
椒盐豆腐