行行下铜锣湾 突然有d肚饿 又咁啱系下午茶时间, 于是就去咗位于谢斐道嘅汤火功夫试新野。 相比起铜锣湾其他嘅食市,汤火功夫嘅价钱真系好抵食, 一个下午茶set 只系大约40蚊。我同朋友𠮶日分别试咗招牌麻辣烫+牛肉+油麦菜+米线同番茄汤底麻辣烫+牛肉+油麦菜+薯粉。招牌麻辣烫+米线简直系最徍配搭。d配菜吸晒d汤底, 一啖汤一啖米线,系li个涷冰冰嘅天气简直系救星!食完即系成个人都暖番晒!!!由于本人唔食得辣,于是店员就推荐我食番茄汤底麻辣烫,因为个汤底本身系唔辣嘅。同我一样唔食得辣嘅朋友可以根据自己嘅口味 落唔同份量嘅辣椒酱或者麻油!(免费嫁!!!)但就算唔落酱 个番茄汤底麻辣烫都己经好有鲜味,酸酸地,非常开胃!最后,我好推荐汤火功夫嘅原因系因为佢随餐跟埋一个野饮。有涷奶茶,涷柠茶同酸梅汁拣!真系好抵食嫁!