2K
2009-08-16 3 浏览
16-8-2009去过一次旧铺 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1940140) 印象不错, 知道佢终于「见光」 , 上嚟唔使再「爬」楼梯, 呢日嚟食 lunch 吧. 一人叫了一份 set lunch (跟渍物及味噌汤), 再散叫一份「名物」-- 鳗鱼豆腐天妇罗.先嚟朋友的三文鱼亲子丼, 卖相几靓, 试了一粒三文鱼籽, 味道咸鲜, 带几重酒味, 又几好食; 朋友亦话「OK 㖞」, 应该唔错吧.我食「和风麻酱冷面」, 其实系拉面沙律, 内有青瓜, 蟹柳, 紫菜, 蟹籽及 cherry tomatoes...「麻酱」味道几甜, 份量适宜; 拉面弹牙, 加埋爽口配料, 都几好食. 不过份量都几大, 只食得落四分三.散叫的鳗鱼豆腐天妇罗亦一贯地好食 -- 好热, 脆口, 豆腐好滑, 鳗鱼亦几甜美, 好食. 不过天妇罗汁竟然系滚热的, 愈食愈热 食物不错, 环境比以前大及好坐得多, 女店员又好礼貌, 仲要唔贵, 唔明点解星期日 lunch hour 会少人成咁?
16-8-2009

港式唔代表唔好
三文鱼亲子丼
冷面沙律
实至名归的「名物」
2009-08-16
港式唔代表唔好
三文鱼亲子丼
冷面沙律
实至名归的「名物」