2019-03-03
三个人,一个星期六黎食午餐。远远望过去有人龙,以为要等好耐。原来哩度系先落order,先俾钱,再安排入坐,所以counter前会有一条慢慢被消化嘅人龙。入到去被安到靠窗坐,都几光猛。上菜时,每个丼都有个透明盖,大概系保温嘅作用。上完菜无即刻收走,侍应见我哋真系食紧饭先拎走。👌🏽整体黎讲肉多,饭少,汁刚好! (我自己系怕多汁嘅,啲饭系1/3汁,2/3饭)牛角次男坊丼 $88哩个系薄烧牛肉饭,牛肉都几多 —— 大概十几片,牛肉算香(同牛舌比)。牛肉山嘅秘密系——芽菜,都几好,有菜有肉。😌豚丼 $78薄猪肉饭,有10片左右,系有咬口嘅厚度。上面有只半熟蛋,成个饭湿湿哋,几好味。烧盐曲牛舌丼 $78牛舌系薄切,有10片左右,绝对够送饭。每个丼都跟一碗面豉汤,有大大片嘅海苔,偏咸。有两个汁拣:1️⃣「次男微辣汁」系唔辣嘅,少少甜,仲有淡淡嘅柚子味。2️⃣「经典牛角饭烧肉汁」朋友话反而哩个汁有少少辣,胡椒𠮶边。
入到去被安到靠窗坐,都几光猛。
牛角次男坊丼 $88
豚丼 $78
烧盐曲牛舌丼 $78
有两个汁拣:
1️⃣「次男微辣汁」系唔辣嘅,少少甜,仲有淡淡嘅柚子味。