2018-01-26
星期六有时间梗系同屋企人出街食lunch 啦, 妈咪钟意食鱼生,所以选择咗午餐食日本菜。餐厅内以日式居酒屋装修为主, 挂上多个日式吊灯, 有舒适而欢宽阔嘅雅座,好舒服。我哋叫咗极上鱼生饭同极上鳗鱼丼饭, lunch set 仲有沙律,味噌汤、小食同甜品,抵食 !前菜有带子裙边,口感爽口弹牙, 有开胃酱汁。 沙律菜份量适中,沙律菜甜美新鲜, 仲有味噌汤添!《 极上鱼生饭 $98》虽然lunch set 只是$98,但鱼生份量绝不孤寒,有超厚切嘅三文鱼、油甘鱼,吞拿鱼,带子,牡丹虾同海胆。三文鱼厚切,入口啖啖肉,十分肥美, 牡丹虾弹牙爽口, 带子亦厚身爽甜, 吞拿鱼就一般, 海胆甘甜可口, 食完成鱼生饭, 大满足了! 《极上鳗鱼丼饭 $98》唔怪得知甘多人叫啦, 今日俾我食到原条嘅鳗鱼饭 , 大得有点夸张,真系好满足!鳗鱼长过我只手掌,鳗鱼真系好厚肉,口感十足! 但实在太好味,我本身好少食鱼, 因为怕鱼腥, 可能加上烧汁同烤过嘅鳗鱼, 唔觉唔觉就食晒成条鳗鱼了! 饭后仲有甜品,绿茶雪米糍,超爽! 整体来说, 餐厅质素好好,环境舒服,价格非常合理,其实算抵食, 下次再来!
《 极上鱼生饭 $98》
《极上鳗鱼丼饭 $98》
鳗鱼长过我只手掌,鳗鱼真系好厚肉,口感十足!
饭后仲有甜品,绿茶雪米糍,超爽!