2023-02-22
今日约咗个好耐冇见嘅朋友食Lunch特登拣咗近排喺中环街市好hit嘅pop up store KIN面黎试下~认识KIN面系因为佢系太古坊 KIN Food Halls 旗下嘅全新品牌今次呢个pop up store严选咗多款嚟自业界精英餐厅品牌同经典亚洲风味面食好正咁呀!我同朋友都钟意食面当然唔可以错过今次就叫左两款面黎自新派面馆Dam:a Noodle Bar 嘅韩式人参走地鸡汤叉烧面用上传统韩式人参鸡汤嘅烹调方法加埋用走地鸡取代猪肉做叉烧味道好有惊喜!鸡肉味浓而且无猪肉咁鞋口👍另一款Nero Kitchen嘅虾籽花胶捞面用左全蛋面条非常弹牙捞埋烘香咗嘅虾籽、花胶同埋香菇一齐食传统得黎又创新我哋仲叫咗个蛋挞做甜品蛋浆系用本地走地鸡农场出产嘅新鲜鸡蛋加入本地蜂蜜制成成件事非常香港🇭🇰👍另外值得一提嘅系KIN 面嘅食物容器都系环保物料用小麦加工而成100% biodegradable即使用外卖餐盒个罪恶感都即刻减半😂职员仲提醒我地外卖之后如果将食物容器退还回收就可以有一个e-stamp只齐12个e-stamp就可以换一碗面~一班同事叫外卖就随时free一碗抵食又环保值得支持!
好正咁呀!
而且无猪肉咁鞋口👍
另一款Nero Kitchen嘅虾籽花胶捞面
用左全蛋面条
非常弹牙
捞埋烘香咗嘅虾籽、花胶同埋香菇一齐食
传统得黎又创新
另外值得一提嘅系KIN 面嘅食物容器都系环保物料
用小麦加工而成
100% biodegradable
即使用外卖餐盒个罪恶感都即刻减半😂
只齐12个e-stamp就可以换一碗面~
一班同事叫外卖就随时free一碗
抵食又环保值得支持!