深水埗呢段时间开咗一间又一间咖啡店,唔知大家系咪已经忘记咗深水埗原本喺一个钟意手工嘅朋友仔必去嘅地方,有布坊、皮革店、珠珠铺🏢所以,有一间可以集深水埗文物、饮食于一身嘅食店出现,就会令local、甚至系游客更加想去朝圣😎✨连Menu都充满布艺元素~▪️Latte ($45)虽然呢个有3层心心拉花好似艺术品咁靓,正常都会好想帮杯latte同咁有特色嘅布背景打卡📸 但都非常鼓励各位可以尽量快快手影一两张相up上story之后,就好好品尝杯咖啡,唔好糟蹋咖啡师咁用心去冲泡嘅一杯咖啡☕️ 牛奶打热得好绵密,混和咖啡饮落喉好舒服、顺滑🤎 ▫️Carbonara ($128)点解会suggest大家影完好快啲进食嘅原因…就系因为如果你想enjoy 到呢碟「梦王卡邦尼意粉」最好味嘅一面,就要意粉一上枱之后,立即将半生熟嘅蛋黄与意粉捞起😆 我就系顾住影相嘅表表者,令刚刚煮起由厨房拎出黎嘅意粉冻咗,难捞咗唔少🤣 不过呢款梦王蛋真系几~厉害,细细一只已经湿润到整碟意粉,救翻我😧 而且意粉加咗两种Bacon🥓 一款系常见嘅烟肉碎粒,散落系意粉较底嘅位置,而厨师系面头就放咗较粗长嘅烟肉条,嚼嚼感较重🤤▪️Panna

连Menu都充满布艺元素~

▪️Latte ($45)

牛奶打热得好绵密,混和咖啡饮落喉好舒服、顺滑🤎

▫️Carbonara ($128)

▪️Panna Cotta ($48)

最后wrap up呢餐饭嘅当然系一个完美嘅甜品🍮☺️ 本身好想食佢地嘅昭和布丁,可惜即是一早去已经sold out🥹 转战款新推出嘅《士多啤梨奶冻》, 奶冻相当滑口,牛奶味浓郁🍼 颇欣赏特别添加嘅可食用玫瑰花干,香气十分清香🌹
2023-03-03
午餐