2019-01-24
今日系何文田站附近做完野,约埋班同事揾下附近有咩好食,比我发现左呢间隐蔽嘅西餐厅虽然餐厅叫dessert bar但佢有好多西式食物嘅选择,pizza饭意粉沙津应有尽有餐厅装修都几有格调,坐得好宽阔,又唔会好嘈。前菜我地叫左呢个蜜糖芥末黑醋鸡翼,上碟时已经闻到非常之香嘅炸鸡翼味,咬落去都非常酥脆,肉质好嫩滑。黑醋同蜜糖芥末都好夹,酸酸地都好开胃。半熟带子非常大粒,半熟得黎又唔会有冻嘅感觉,唔会痴牙个酱唔会腻,食哂成碟再成其他野都无问题。risotto煮得好好,唔硬重点系咁大碟都系98蚊好抵软壳蟹炸得好酥脆,唔知点解最近食果啲蟹都系原只上😂胡麻酱意粉又系第一次食,感觉又出奇地夹㖞!意粉好干身,加埋啲野菌够湿够口感烧法国春鸡皮好脆又够薄,伴碟好好食,尤其系薯仔!外脆内软鸡脾够嫩滑,加埋个汁ichiban!水果茶非常多水果在内,感觉健康心太软隔离个雪糕系冧酒提子味,好正!75%朱古力味好浓又唔会好甜摆碟仲好靓添!果然系dessert bartiramisu手指饼浸得好湿,吸哂咖啡酒同咖啡味,cream都做得好滑完美作结!P.S. 好似唔使开瓶费,见有客人自己带酒用餐P.S.S 厕所干净嘅餐厅值
蜜糖芥末黑醋鸡翼
半熟刺身带子黑松露意大利饭
软壳蟹胡麻酱野菌意粉
烧法国春鸡
鲜果茶
75%朱古力心太软
Titamisu
完美作结!
P.S. 好似唔使开瓶费,见有客人自己带酒用餐
P.S.S 厕所干净嘅餐厅值得加分