2021-09-24 3421 浏览
依间主打色彩缤纷澳洲菜既靓靓打卡餐厅由南丰纱厂开到黎将军澳😚新店面积相对大就唔洗讲, 楼底亦都够高, 环境开扬, 舒适写意👒🌿▫🍴ᴍᴀɪɴ· Meat Lover $128﹟依个重量级三文治一上到枱我地全部人都不约而同地WOW左出黎😱中间块猪扒厚得惊人😂点知食落都好有惊喜, 竹炭包够软熟, 猪炸得外层香脆, 内里肉质软腍嫩口, 中间仲夹住左啲酸酸地腌过既红椰菜花同沙律酱, 巧妙地中和左炸猪扒既油腻感🤤💕🍴ᴍᴀɪɴ· Poultry Lover $188﹟西班牙鸭髀用左8小时慢煮, 食落外层无话特别脆, 肉质热果阵食都淋身嫩口, 但当食食下开始慢慢冻左既时候, 啲肉开始变得有啲干干地🤔旁边主要有白甘荀蓉、红菜头、蒜味既面包糠同橙味果酱, 配埋一齐食落都不觉得太油腻🙂🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Fleur Lover $128﹟黎到点可以唔试佢地个signature hot cake🥞成个演绎有几唯美大家都有目共睹🥰松饼食落比想像中够湿润, 配合埋面层既cream, nuts, mixed berries, fruits同maple syrup, 口感好丰富, 但都唔会话太甜腻💓不过都几饱肚, 建

🍴ᴍᴀɪɴ· Meat Lover $128
Meat  Lover

🍴ᴍᴀɪɴ· Poultry Lover $188
Poultry  Lover

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Fleur Lover $128
﹟黎到点可以唔试佢地个signature hot cake🥞成个演绎有几唯美大家都有目共睹🥰松饼食落比想像中够湿润, 配合埋面层既cream, nuts, mixed berries, fruits同maple syrup, 口感好丰富, 但都唔会话太甜腻💓不过都几饱肚, 建议大家开心share🥳
Fleur  Lover

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Yogurt Lover $88
﹟个yogurt bowl美得像一幅沙滩图画🏖️以banana yogurt为base, 加上饼碎、椰丝、燕麦同多款水果, 再以食用花做点缀, 成件事系健康又美味😛
Yogurt  Lover

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Croissant Pudding $88
﹟成个主要系面包布甸既感觉🤤面头有层酥脆既牛角包层, 底下系creamy顺滑既布甸😍口感形成对比, 旁边仲有个酱淋落去, 主要系带香甜既vanilla 味, 不过依款甜品食食下会觉得有点甜腻🙈
Croissant  Pudding

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Cucumber & Apple Chill Tea $44
﹟估唔到佢个presentation又几特别🌺雪成一粒靓靓水晶冰, 再自己将啲茶倒落去😝饮落系好清新既感觉, 青瓜味比较主导🥒 唔系好饮到苹果味🤨叫做清清地, 不会甜🤪

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Turmeric Latte $42
﹟饮落姜味够晒突出, 都唔会太重奶, 整体都够顺滑💫
Turmeric Latte

🥤ᴅʀɪɴᴋ· Hot & Ice Mocha