2018-01-03 127 浏览
经朋友介绍,嚟左呢间旺角楼上嘅西餐厅。环境比较暗,装修以暗色为主,楼底高,落地玻璃,非常适合情侣二人晚餐!餐牌设计好靓,金碧辉煌咁。餐厅无论食物同酒都好多选择。食西餐当然饮吓酒啦!我叫St peter’s Organic Ale,无一般啤酒苦涩味,清爽感觉。我女朋友叫左Lindemans 既apple cider,唔会大甜。两款酒系出面比较少见,值得一试!食西餐当然要叫啲沙律清下肠胃先,我哋叫左轻煎带子甘蓝沙律,带子表面煎香,但入面保持到肉质嫩滑,每只带子大大粒。沙律菜采用时下好流行既甘蓝,爽脆偏硬,加上甜核桃、车厘茄,葡萄干,升华整个沙律层次。Main dishes 我地首先有双层经典汉堡,见到溶紧嘅芝士真系流晒口水,味道系十级正,牛肉非常juicy,而且好厚身。我同女朋友一人一半已经好足够。陪碟既薯条亦非常香脆。另一个main dishes 系鹅肝法葱意大利饭,鹅肝表面煎香,食落唔觉大腻,油分适中。意大利食饭硬身,忌廉味好香,每啖饭加上一小块鹅肝真系夫复何求!喺餐牌见到佢哋嘅甜品嘅外观好吸引,决定叫一份lemon,佢系由柠檬乳酪慕丝、菠萝雪葩同杏仁金宝组成。味道同外型一样令人惊艳,
经朋友介绍,嚟左呢间旺角楼上嘅西餐厅。

Apple  cider

轻煎北海道带子甘蓝沙律

双层经典汉堡

鹅肝法䓤意大利饭

喺餐牌见到佢哋嘅甜品嘅外观好吸引,决定叫一份lemon,佢系由柠檬乳酪慕丝、菠萝雪葩同杏仁金宝组成。味道同外型一样令人惊艳,柠檬造型嘅蛋霜里面系慕丝,不太酸,质感似雪糕。旁边嘅系菠萝雪葩,味道清香。旁边的有少少杏仁金宝,脆卜卜。整个甜品层次分明,对于味觉同视觉都系一大享受!
Lemon

甜品为今餐画上完美句号,论餐厅环境食物质素都系一流,价钱合理。作为周年纪念,生日晚餐绝对不失礼!

2017-11-19
Apple  cider