2017-05-11 423 浏览
一间食肆,要俘虏到食客嘅心,关键在于大厨对烹调食物嘅执著同热诚,装修同布置反而系其次。何解突然咁感慨呢?话说今日晏昼,同朋友出咗去尖沙咀美丽华商场行街,经过 Fiat Caffe 门口,见𥚃面人唔多,地方阔落,以车作布置够晒特别,加上好奇心驱使,经商议后,决定入去一试。我同朋友点咗 Pumpkin Risotto 及 Steak Sandwich 两个 Brunch Set,餐饮嗌咗两杯走冰嘅 Peach Tea。讲卖相,南瓜意大利烩饭,金黄色嘅外表,睇头十足;牛扒三文治上嘅太阳蛋,添咗啲黑松露酱,赢晒!但论味道,完全唔系𠮶回事,失望之余,连番叹息 😮😧...... 烩饭上栗子嘅味道,跟即食𠮶啲毫无分别,饭本身有部分未熟透,勉强合格;三文治块牛扒无落盐,亦食唔到黑松露本身嘅味,个杂菜沙律连黑醋汁都无一滴,两把餐刀完全切唔开底层𠮶块包!当堂投降拧晒头。比佢一次翻身嘅机会?相信短时间内暂时唔会住喇。
比佢一次翻身嘅机会?相信短时间内暂时唔会住喇。

2017-05-06