2021-01-23
南丰纱厂系我最近好钟意去既地方,除左钟意呢度既艺术创作,亦都想透过食物感受下另类既艺术文化,今次就拣左喜欢用食用花既Aussie style cafe ~ Fleur店舖外既座位系可以带埋宠物一齐用餐的,入面装修以云石为主,地方宽敞,坐得好舒服Yogurt Lover用上螺旋藻香蕉乳酪,杂锦燕麦,新鲜生果,牛奶饼,椰丝,食用花砌成一个海滩,真系靓到晕,而当中螺旋藻,燕麦,食用花既营养价值都十分丰富,味道亦都好夹好好味,真系又靓又健康Fleur Lover 因为松饼即叫即整,制作需时上面放上新鲜杂莓生果,坚果,有机枫树糖浆,食用花,松饼热辣辣又松软,唔太甜,配埋d生果一齐食一d都唔觉得腻,入面既buckwheat真系好好咬,加上平时较少食到,好钟意呀Flat White无谂过咖啡都相当不错,咖啡豆偏向nutty既味道,饮落香浓顺滑Matcha Latte转左豆奶个拉花都算拉得不错摆碟都系艺术既一种,Fleur系食物上运用多种色彩配搭,从而营造出另类既视觉既艺术,用心制作,值得再次帮衬
Yogurt Lover
Fleur Lover
因为松饼即叫即整,制作需时
Flat White
Matcha Latte