2019-10-12 1901 浏览
重庆大厦虽然位于尖沙咀既中心但由细到丈都未入过去今日终于献出我既第1次.入抬虽然觉得自己格格不入但其实无想像中咁可怕.上到楼感觉大部份都系宾馆形式但与众不同系呢到有间印度菜餐厅,入到去见到位港籍既叔叔好有亲切感咁叫我同朋友随便坐,拎餐牌比我地既时间又好细心咁不介绍下印度既特色菜同呢到受欢迎既菜式.薯仔牛肉咖哩角炸得好脆而且一d都唔油腻得黎仲好干身,内里牛肉好香咖哩味浓而不浊.咖哩牛腩意外地味道唔辣入口断香印式香料味道牛腩十分软淋香牛味而且连咖哩食好入味.特色香料鸡呢个系餐厅最受欢迎既食品,望落好有creamy既感觉橙色,食落有阵奶及牛油香味加上咖哩令味道无咁辣而且入口较香滑,用鸡肉做主角好match如果用红肉既话感觉会化淡左香料既味道而且变得浊.蒜蓉烤饼香面粉味咬落好烟靭又唔会好干,加上蒜蓉更香再配上咖哩汁十分完美.

特色香料鸡

特色香料鸡