2018-05-29
台湾出名的餐厅 不少黎jor 香港开分店, 每个月的过江龙都有不少, 呢间系台湾比较出名的,来jor 香港都有一段时间! 今日终于可以试下! 台湾的餐厅比较特别, 佢地唔拣大街大铺, 然而喜欢在稍微隐蔽的大厦里面. 店铺系一楼, 入到去, 都觉得比较宽趟. 有bar 台 都有其他座位. 迎合不多的顾客! 今次3个frds 一齐去, 都畀jor 一张4人台. 店员都好贴心! 因为有几个系台湾人, 所以佢地基本全部staff 都会说国语. 配料有柠檬汁同葱花. 佢地冇其他调味料, 因为佢地全部食材都系已经腌制. 一开始都担心满足唔倒我呢个重口味! 但系食既时候, 发觉我系错既!其实肉主打 牛肉 鸡肉 猪肉 还有一款羊架. 因为我系食肉狂人, 当然嗌多几款肉啦!烧肉呢!全部都系staff 帮你烤! 非常贴心! 虽然不好意思! 但系知道 我系烤唔出佢地既手势~免得浪费咁靓既食材 都系慢慢观摩 学习! 而且staff 都好贴心! 同佢地倾下计, 不亦乐乎. 呢个叫达拉斯!肉质真系好嫩. 有种入口会融既感觉! 点小小柠檬汁, 调一调味! 更加好食! 厚切板腱牛扒! 呢个牛扒真系份量畀足
而且staff 都好贴心! 同佢地倾下计, 不亦乐乎.
呢个叫达拉斯!肉质真系好嫩. 有种入口会融既感觉! 点小小柠檬汁, 调一调味! 更加好食! 厚切板腱牛扒! 呢个牛扒真系份量畀足你! 畀你感觉 明买实价!
建议可以烤到表面稍微熟多小小. 咁样咬口更好. 因为未熟晒既话, 会太淋. 还有呢个 葱花牛舌! 佢地既葱花实在太好吃! 其实配任何肉 我都觉得好味!
呢个牛舌薄片! 烤几秒 即食! 不容错过! 之后再黎试鸡! 鸡都系一个不错选择! 佢地既鸡 都系日本进口鸡! 炎烤手羽先 肉质鲜美. 牛油去骨鸡肉!, 烤好后立刻淋上牛油! 更加香滑. 海鲜既话 就嗌jor 鲜虾! 烤完后, staff 都摆得靓靓紧! 好认真 贴心! 烤鲭鱼, 大大条! 加上柠檬汁一流, 份量又多 ! 呢个台湾墨鱼香肠! 的却不错喔! 烤得脆脆得! 里面既墨鱼都大大粒! 食咁多肉, 当然食下菜啦! 呢个香菇大大粒, 上台后 都见倒香菇有烟~热辣辣 最后个 甜品系 芝士加蕃薯蓉! 好特别 因为呢个系咸咸既芝士加上蕃薯蓉混埋一齐! 蕃薯小小甜 再加上芝士! 好特别!