2020-11-27
今日同朋友约好详谈近况, 疫情关系, 都少见咗, 难得相约, 当然要拣间唔会好速忙被赶嘅餐厅楼上 cafe 会系最好嘅选择, 我之前都有来过薯仔屋, 因为有位朋友好喜欢玩足球机, 我又无玩过, 就跟佢来过一次不过今次再访, 又有另一返体会, 感觉好亲切餐厅员工好细心, 我早到了, 佢先比杯水我等朋友, 又为我介绍餐牌上菜式, 有一个得奖嘅烧猪肋骨, 另外亦提到餐厅经已营业16年 (果然唔容昜), 以及墙上那些画, 是由老板画的!除咗餐牌, 仲介绍一下餐厅嘅宠物比我认识, 佢地嘅习性等, 小动物可以随意拍照, 动物可爱, 肥肥白白好健康, 最有 heart 系老板收留一D被弃养动物, 非常有爱心!员工见我朋友未到, 又招呼我玩游戏机, 不过我拣咗睇漫画, 我被蜡笔小新所吸引, 那些年嘛!餐厅外卖3折, 用膳其间都见到有客人来买外卖, 撑撑小店, 3折真系非常吸引另外餐厅亦有做 , 价钱都好优惠, 有$980 / $1480 / $2280 供 6-12 / 15-20 / 20-25人享用到讲下我地嘅食物, 我被一个海鲜拼盘价钱所吸引, 二百三十多就有4款海鲜, 仲要有一只龙虾, 好抵食
不过今次再访, 又有另一返体会, 感觉好亲切
另外餐厅亦有做 [到会服务], 价钱都好优惠, 有$980 / $1480 / $2280 供 6-12 / 15-20 / 20-25人享用
到讲下我地嘅食物, 我被一个海鲜拼盘价钱所吸引, 二百三十多就有4款海鲜, 仲要有一只龙虾, 好抵食!
员工仲会额外比杯水洗一下用具, 很贴心嘅服务, 仲会提我地唔好饮错
除了价钱同小动物取胜, 餐厅环境都很卫生干净, 怖置摆设都很用心, 可见老板花了很多心思
食到一半老板来了, 佢都有为我介绍一下小动物嘅名, 又同我地一齐同小动物玩咗阵, 当中最喜欢雀仔蓝蓝, 颜色好靓
聊下聊下, 同老板&员工就好似朋友倾计咁, 好窝心嘅感觉, 见佢地之间嘅交谈都好和谐, 难得好老板, 大满足的一晚! 仲有种返屋企食饭嘅亲切感!