2021-07-23
🤎Hōmu by favilla🤎Hōmu by favilla位于荃湾的愉景新城,呢个亲子商场真系令我大开眼界,入边有儿童戏院、!商场内而家做紧3,500呎的「儿童探索期间限定博物馆」,有好多设施比小朋友玩。刚巧荃湾分店以「家」为主题,内有榻榻米房间,适合家庭聚会。今次同朋友黎食下午茶,套餐免加一同附送热日本茶或热黑咖啡,而且可用半价升级餐牌饮品🤎🤍慢煮封门牛柳紫菜Panini $69本身都惊紧有紫菜嘅Panini会唔会好奇怪,不过食落原来都几夹。佢嘅慢煮封门牛柳系几出名,封门牛柳系指控制横膈膜嘅肌肉,每只牛只有2块。Favilla用慢煮方法烹调,keep到好多肉汁,唔会好鞋。🤍吉列大虾配鳗鱼饭团 $58佢哋吉列大虾唔错,炸粉唔会太厚,炸得几好食。不过鳗鱼饭团就唔系太特别,只系识到鳗鱼汁嘅味,入边冇乜鳗鱼。🤍Mocha $42呢杯mocha真系超级难忘,Favilla采用85%越南精品黑朱古力,会饮到少少咖啡果酸,但都好香坚果香味,而黑朱古力唔会太苦,呢杯野真系几有层次,真心推介🤪🤎🤍Matcha Latte $42食下午茶以半价换饮品真系几抵,佢拉花一啲都唔hea。同呢杯match
🤍慢煮封门牛柳紫菜Panini $69
慢煮封门牛柳紫菜Panini
🤍吉列大虾配鳗鱼饭团 $58
吉列大虾配鳗鱼饭团
🤍Mocha $42
Mocha
🤍Matcha Latte $42
食下午茶以半价换饮品真系几抵,佢拉花一啲都唔hea。同呢杯matcha latte唔会好苦,好到位。我呢排去左几间啲拉花都好hea🙊下次share比大家睇
Matcha latte
📍 Hōmu by favilla