2023-08-14 104 浏览
今次我去咗一间好有特色嘅餐厅,就系薯仔屋电影餐厅。呢度嘅装修好有风格,特别适合假日嘅休闲感觉。首先,我叫咗佢哋嘅肉眼牛扒配薯菜。牛扒系煎得恰到好处,肉质鲜嫩多汁,每一啖都带出浓郁嘅牛肉味道。薯菜呢度炸得香脆,令人欲罢不能。两者组合起来,味道更加完美,绝对系肉食爱好者嘅不二之选。另外一样令我惊艳嘅就系佢哋嘅美国安格斯牛肉双层芝士汉堡。汉堡饱松软弹牙,内里夹住两片多汁嘅安格斯牛肉,每一口都满足到我嘅味蕾。芝士融化嘅滋味同汉堡同埋牛肉嘅结合,真系无敌好食!除了以上提到的肉眼牛扒配薯菜和美国安格斯牛肉双层芝士汉堡,薯仔屋电影餐厅还有一款让我欲罢不能的美食,那就是他们的皇牌——「铺天薯条」!这份薯条不仅拥有脆口的质感,更是配上浓郁的芝士酱,给人一种无法抗拒的诱惑。每一根薯条都炸得恰到好处,外层金黄酥脆,内里却保持著松软的口感。当你咬下一口时,立刻能感受到薯条的香气和鲜甜的薯味。而浓浓的芝士酱更是为这道美食增添了一份浓厚的口感和风味。「铺天薯条」绝对是薯仔屋电影餐厅的招牌之一,无论是作为开胃小吃还是下酒菜,都是不容错过的美味选择。如果你是个薯条控或者芝士爱好者,这道菜绝对是你必点的绝佳选项。除咗食

除咗食物好味之外,薯仔屋电影餐厅仲有一个特别嘅地方,就系佢嘅玩具阁。呢度有好多玩具比小朋友玩,仲有个舒适嘅休息区俾家长放松一下。铺头外面仲有几只唔同颜色嘅鹦鹉,可以买饲料喂佢哋。

2023-08-05