餐厅: 富臨皇宮
资讯:

餐厅: 富臨皇宮
资讯:

2016-10-22 959 浏览
亲戚摆大寿,今晚就去左沙田石门富临皇宫庆祝估唔到石门一开就开几间酒楼,而且大家都系主攻婚宴酒席,一入门口真系一望无际没有柱阻挡视线,听讲可以连开一百席由于系寿宴,就没有散叫,亲戚就选择左价值$2980餐单餐单里既𩠌都过得去金装乳猪拼盘,乳猪食落好脆,义烧肥瘦适中,其余几样都可以,出奇地其他酒楼会用烧鸭而佢就用烟鸭胸,需然味道不同但食落都唔差白烚阿拉斯加蟹(1只,约5斤),肉和蟹膏好多,清甜鲜味翡翠炒双蚌,西芹爽脆,蚌肉爽口弹牙蒜茸蒸带子,味道啱啱好带子肉好大粒,咬落唔韧,粉丝吸晒d味,软滑可口金汤百合烩辽参,因为现在大家都唔食翅,所以就想左d高贵既健康汤羹出来,食落味道唔太甜唔太咸,据我故计有南瓜、百合、薏米和海参,海参和百合切到好细粒和南瓜变蓉易入口,而薏米用来增加翻个口感清蒸海星斑,全晚最好系条鱼,大细适中,生猛新鲜,师父蒸个时间刚刚好,鱼肉冇痴骨,食落嫰滑可口当红脆皮鸡,鸡肉咬落唔霉,皮薄冇乜肥膏,但未去到超好食云腿浸冿胆,没有影相,因为类似上汤浸娃娃菜上面加小小云腿丝,口感清淡生炒糯米饭,好好味好干身唔太油腻另外将合时鲜果转为寿包寿包,冇东海噤好食,太大个,面粉和莲蓉食落感觉唔
亲戚摆大寿,今晚就去左沙田石门富临皇宫庆祝
由于系寿宴,就没有散叫,亲戚就选择左价值$2980餐单
餐单里既𩠌都过得去
金装乳猪拼盘

白烚阿拉斯加蟹(1只,约5斤),肉和蟹膏好多,清甜鲜味

翡翠炒双蚌,西芹爽脆,蚌肉爽口弹牙
蒜茸蒸带子
蒜茸蒸带子,味道啱啱好
带子肉好大粒,咬落唔韧,粉丝吸晒d味,软滑可口
金汤百合烩辽参
清蒸海星斑
当红脆皮鸡
当红脆皮鸡,鸡肉咬落唔霉,皮薄冇乜肥膏,但未去到超好食

生炒糯米饭
生炒糯米饭,好好味好干身唔太油腻

另外将合时鲜果转为寿包
寿包
寿包,冇东海噤好食,太大个,面粉和莲蓉食落感觉唔太靓,不过呢个价钱有以上质素,算可以
题外话/补充资料: 可能新开张8日,人手暂时唔够,而且个场装修完无清洗,感觉地颤好多灰尘,好在冷气系统唔觉有装修完既气味
2016-10-06
庆祝纪念