2015-08-25 645 浏览
观塘揾食咁耐都未试过呢间,原因很简单。想食拉面的,就想食一兰、豚王之流,百几蚊碗面要食出名有质素的。想平食就不需要系APM入面揾,到街外找面店多的是。今次跟家人刚好经过又唔想等位,就选择左呢间。点左三碗面,白、赤同黑。面的质素正常,所以价格系五十~六十几系合理的。反而小食有惊喜。我很喜欢食紫薯的食物,呢款紫薯栗子饼就啱晒。虽然栗子唔够重,但食得到一粒粒的栗子感觉真材实料。另外亦点左紫薯条。以为应该以炸薯条(虽然都似),但更似潮式的反沙竽头。份量看著比较小,但吃下去很有饱足的感觉。至于烧芝士年糕就很一般,成碟只有一件,就只系年糕上放上芝士再加埋块紫菜而已。由于对小食感到满意,就后加一碟炸白饭鱼。不过感觉跟炸九肚鱼差不多,不算惊喜。始终都喜爱紫薯的小食!YEAH!

始终都喜爱紫薯的小食!YEAH!

2015-08-09