2023-09-17
去左位於旺角女人街嘅一人燒肉店,燒肉DonDon食Lunch,呢度價錢親民,$48 起已食到一人套餐,地方好方便,喺旺角港鐵站E2 出口行5 分鐘就到,呢度環境好寬敞,木系格調,簡約整潔,加埋大大小小的日本酒呈、招財貓等可愛擺設,充滿濃濃的東𤅀風🇯🇵😍😍😍💮牛五花及豬五花套餐(100g,$48)套餐包括:牛五花及豬五花各50g,有湯有白飯,另外可選沙律或泡菜!湯有白蘿蔔及牛肉,好足料好飲,泡菜都唔錯👍✔️牛五花(50g)牛五花是一層瘦肉一層肥肉的間隔分佈,是牛外腹部靠背的位置,所以油脂飽滿,初初都怕有點肥膩,但經烤過後,油脂部份收縮,沾上不同醬油(我選了蘿蔔蓉牛扒汁),入口油香四溢,但又沒有油膩感,好香口美味👍✔️豬五花(50g)五花肉指的是豬腹部連皮帶肉的,油脂豐富,不過一樣經燒烤後,又變得唔油膩,沾上醬汁,配一口白飯,特別正👍
💮牛五花及豬五花套餐(100g,$48)
✔️牛五花(50g)
✔️豬五花(50g)