2018-07-29 2806 浏览
以前荃湾反工,放工已经会成日经过嘅丝丽酒店,所以呢个名字一啲都唔陌生 ,而且最近仲喺葵涌和宜合道新开分社,酒店注场餐厅marco's buffet更不时喺报纸派优惠卷,所以都吸引左我们黎试呢个亲民价buffet 。餐厅面积唔算大,所以座位也有啲迫夹。现场师傅为客人即煮芝士意粉(其一吸引嘅地方)沙律吧也有8--10嘅沙律菜作选择4-5款嘅寿司同开胃小食,巴马臣火腿,中华沙律,烟鸭胸。汽水机,即磨咖啡,自制柠茶极力推介忌廉磨菇汤,菌味浓郁不停出焗嘅即烤薄饼,材料简单,胜在饼底既薄亦脆,食上三件也不觉腻。今次报纸优惠就系送焗龙虾,老实讲肉质平平,虾钳部位略为咸,有进步空间。虽然只系水煮芥兰,但味道清甜,爽脆好新鲜不能错过嘅即煮芝士意粉,pizza,同沙律吧嘅麻辣云耳甜品方面也有不少选择,各类芝士饼,小甜圈,中西糖水,朱古力冻饼,水晶糕同最受欢迎水果沙律(排晒长龙)。总括亲民价钱食亲民buffet,唔好抱住点解无生蚝,青口,鲍鱼嘅心态。家庭庆祝饭绝对可以考虑

现场师傅为客人即煮芝士意粉(其一吸引嘅地方)

沙律吧也有8--10嘅沙律菜作选择

4-5款嘅寿司同开胃小食,巴马臣火腿,中华沙律,烟鸭胸。

汽水机,即磨咖啡,自制柠茶

极力推介忌廉磨菇汤,菌味浓郁

虽然只系水煮芥兰,但味道清甜,爽脆好新鲜

不能错过嘅即煮芝士意粉,pizza,同沙律吧嘅麻辣云耳