2023-07-24 134 浏览
朋友知道我一家都钟意去台湾,又好钟意食台湾菜,就介绍我地去呢间哈豆。虽然工厦区,环境冇地舖餐厅装修咁靓,但坐得都舒服,而且唔使加一,价钱更亲民👍🏻我地三人点左3个餐,再加2个小食,都只系$200 松啲,而且每碗面都有蔬菜同半只卤蛋,确实抵食👍🏻台湾牛肉汤面,牛𦟌好入味又够淋,大人小朋友都啱食,汤香味扑鼻,入口清甜。家传肉燥干拌面,面质软硬适中,好有口感,加上肉燥,系台湾嘅感觉呀😍秘制牛肉沙茶干拌面 牛肉同牛肉面一样系牛𦟌,而且唔系薄薄嘅一片,而系差不多有8mm厚,加上沙茶酱,味道更丰富。仙草豆浆,仙草都几多,少糖豆浆微甜,健康啲又解渴啲。黑糖鲜奶茶,以豆浆代替奶精,健康啲,但味道一样咁好味。黑糖姜母茶,够姜味而不会太甜👍🏻五香卤蛋,同面配嘅一样,但加上卤汁,更入味。丸子胡椒豚骨汤,呢个真系超正,一汤三款不同肉丸,每粒都爽口弹牙,仲有好多蔬菜🥬本来仲想食仙草芋圆雪糕,但已经好饱,面的分量足,饮品又大大杯,性价比高,下次会再梨食😋

虽然工厦区,环境冇地舖餐厅装修咁靓,
但坐得都舒服,而且唔使加一,价钱更亲民👍🏻

台湾牛肉汤面

家传肉燥干拌面

仙草豆浆

仙草豆浆,仙草都几多,少糖豆浆微甜,健康啲又解渴啲。

黑糖鲜奶茶

黑糖鲜奶茶,以豆浆代替奶精,健康啲,但味道一样咁好味。

黑糖姜母茶

黑糖姜母茶,够姜味而不会太甜👍🏻

五香卤蛋

五香卤蛋,同面配嘅一样,但加上卤汁,更入味。

丸子胡椒豚骨汤

2023-07-21