2023-03-30
新开业嘅台式火锅店,装修新净,木系色调柔和舒服。性价比最抵嘅时段就系入座时间5点半至6点半内,成人120分钟吃到饱只系$178超抵!饮品柜算系相当吸引,有啤酒,汽水,自家品牌无糖茶饮,另外仲有多款台湾罐装饮品😍 手机落单仲可以自费珍珠奶茶,冬瓜茶等手摇饮品~餐厅正中央有自助嘅火锅配料区。摆放得干净整齐,特别喜欢佢嘅蔬菜,好新鲜,洗切得好干净。较为特别,有台湾白玉苦瓜甘甜肉厚!花生芽,有花生味道的芽菜又粗又juicy!拣咗「柴鱼昆布汤底」清甜滋润👍🏻另外仲有几款台式卤水小食,鸡翼尖,卤肉饭卤水猪肚、炖汤,卤水豆腐。新竹米粉都是独立包装,仲有老油条松脆唔韧!比响铃更好吃~$178 套餐,包括一款牛肉(精选美国牛胸腹),羊卷肉、西班牙壳饲猪梅肉和台式小食。牛肉带点肥,唔算好干有牛肉味,这个价钱任吃的质素算唔错。反而谷饲猪肉有惊喜㖞,猪肉味香带甜,嫩口不柴。羊肉来自纽西兰,唔膻,encore了一次😋牛舌片薄切轻渌数秒十分爽口!醉鸡件酒味超浓郁又入味👍🏻皮蛋,豆腐,地瓜喜丸热辣辣再起,外皮香脆馅料软糯👍🏻👍🏻盐酥鸡,硬咗少少麻辣鸭血辣度十足!台式卤水猪耳烟靭有咬口~两款饺子🥟馅料扎实,有姜味,比
性价比最抵嘅时段就系入座时间5点半至6点半内,成人120分钟吃到饱只系$178超抵! 饮品柜算系相当吸引,有啤酒,汽水,自家品牌无糖茶饮,另外仲有多款台湾罐装饮品😍 手机落单仲可以自费珍珠奶茶,冬瓜茶等手摇饮品~ 餐厅正中央有自助嘅 火锅配料区。摆放得干净整齐,特别喜欢佢嘅蔬菜,好新鲜,洗切得好干净。 较为特别,有台湾白玉苦瓜甘甜肉厚!
花生芽,有花生味道的芽菜又粗又juicy!
反而谷饲猪肉有惊喜㖞,猪肉味香带甜,嫩口不柴。
羊肉来自纽西兰,唔膻,encore了一次😋
牛舌片薄切轻渌数秒十分爽口!
盐酥鸡,硬咗少少
麻辣鸭血辣度十足!
台式卤水猪耳烟靭有咬口~
两款饺子🥟馅料扎实,有姜味,比较喜欢西洋菜饺。
自助区嘅丸类质素唔差,贡丸大粒爽口,有香芋馅料嘅猪肉丸也不错。 当然要试吓台式 甜品。自助区可以DIY台式甜品。绿茶寒天、爱玉、薏米、西米、紫米、红豆,每样一啲再加上我最喜爱嘅番薯芋圆!加少许糖浆,花奶,地道台式超美味!😋😋👍🏻千祈唔好错过,唔系每处放题嘅台式甜品区都咁好高质😎 最后店员又放低咗每人一杯自家品牌嘅雪糕,焙茶味道够清新,香滑不太甜。 最后自助区取了热红茶和乌龙茶消消滞😍☕️ 感觉超圆满!