2023-05-04 886 浏览
黄埔系我好钟意嘅一个地方~ 好似一个自成一角嘅小社区咁~ 德民街亦系当区嘅美食集中地! 中西日韩泰都有🤩 今日我就嚟呢度一间好受区内居民欢迎嘅正宗韩国菜✨K-Palace韩宫~ 未睇餐牌我已经要嗌住要食酱油蟹😆 而朋友就话好想食韩式猪手~ 见佢份量都几大、咁我哋就order住呢两样先🫢 其实我仲好想食石头饭㗎!先嚟前菜三点~ 有经典泡菜、芽菜同黑豆~ 全部都好味!🦀酱油蟹饭 (1pc)🤤只蟹好好食呀!高质蟹味道同超市卖雪藏𠮶啲争好远! 啲酱油咸中带甜,甜中带微辣~ 唔会系死咸𠮶种味道! 不愧为白饭小偷!🤭酱油加蟹肉既咸鲜真系好滋味! 我地劲快就KO晒成碗饭~~ 🐷无骨韩式猪手一上枱😮哗!正宗既韩式猪手😍 真系好大份呢!猪手皮色泽光亮、烟韧不腻,猪肉香软清爽,卤水味香浓~ 食落既口感似熏蹄般爽口~韩式猪手嘅食法系先夹一片猪手,沾一些辣豆酱、大酱、尖椒同蒜头, 全部包入生菜度一啖食落去! 😆神奇嘅系配菜食既鲜甜更令猪手更提鲜,食落一d油腻感都无! 热辣辣好好食!今日有幸见到韩国老板亲自落场招呼客人~虽然佢嘅外貌比较严肃,但系其实非常之Nice 㗎,下次大家见到佢都可以同佢倾吓计😁(但好忙就

先嚟前菜三点~ 有经典泡菜、芽菜同黑豆~ 全部都好味!
前菜

🦀酱油蟹饭 (1pc)
🤤只蟹好好食呀!高质蟹味道同超市卖雪藏𠮶啲争好远!
我地劲快就KO晒成碗饭~~
酱油蟹

🐷无骨韩式猪手

今日有幸见到韩国老板亲自落场招呼客人~
虽然佢嘅外貌比较严肃,但系其实非常之Nice 㗎,下次大家见到佢都可以同佢倾吓计😁(但好忙就唔好阻住佢做嘢啊!)
2023-04-24
前菜