2022-05-02
爱家素食爱家素食的新蒲岗分店以轻食为主,餐牌分意粉、汉堡、墨西哥卷同面类几个系列,除咗堂食,店内亦有一组雪柜卖素食产品,食饱饱可以顺便shopping🛍.🌀菠菜蘑菇汤好香菠菜、蘑菇🍄味道,落足料制作,口感浓厚,好清新.🌀黑椒蘑菇素汉堡扒 $58面包稍稍煎过,特别松软,素猪柳汉堡扒、新鲜嘅沙律菜,配上惹味黑椒汁,感觉丰富而唔会觉得有罪恶感😋.🌀素鱼柳汉堡 $68素鱼柳汉堡包卖相吸引,素鱼柳食落juicy,有丰富口感😋仲有气炸薯波,好幸福🥰特别一提,点薯波嘅蕃茄酱同鱼柳里面嘅沙律酱都系自家制,诚意满分💯.🌀朱古力慕丝杯一试难忘嘅朱古力慕丝😍朱古力味好浓🍫店员介绍材料有豆浆同纯朱古力,好味得嚟又健康.🌀朱古力蛋糕杯蛋糕杯亦系绝素,无添加蛋奶成份有亚麻籽同意大利米,蛋糕口感湿润,忌廉亦十分轻盈,好impressive,好味程度有点超出我对素食蛋糕嘅expection呢👍🏽
🌀菠菜蘑菇汤
好香菠菜、蘑菇🍄味道,落足料制作,口感浓厚,好清新
🌀黑椒蘑菇素汉堡扒 $58
🌀素鱼柳汉堡 $68
🌀朱古力慕丝杯
🌀朱古力蛋糕杯
蛋糕杯亦系绝素,无添加蛋奶