2023-11-03
佐敦同油麻地一向多平价野食,今次同朋友去左呢间日本餐厅,主打串烧,亦有多款晚市套餐提供,价钱都几亲民,难怪平日去都有吾少人食。吞拿鱼蓉薄脆 $48叫左一份前菜,薄脆用左米通,上面铺上吞拿鱼蓉同千岛酱。荔枝豚肉串 $26脆烧猪腩肉串 $24蒜香封门柳串 $32盐烧鸡中翼 $24串烧都几多款式,我地拣左4串,味道吾会过咸,封门柳肉质够嫩,荔枝豚肉味道甜甜地,鸡中翼块鸡皮烧得够脆。三文鱼籽黄金酱烧元贝 $58黄金酱即系沙律酱,但呢度既沙律酱加左蟹柳丝、蟹籽令口感丰富d,主角元贝都大粒,配埋啲蟹籽,咬落卜卜声,几特别。火炙A5黑毛和牛西冷薄烧 $98见到呢个西冷做紧优惠,$98一片60-70kg,感觉有啲贵,但出面食仲贵,所以叫左一份。和牛西冷会系我地面前即场烧,仲会问我地想食生啲定熟啲。另外和牛西冷会跟白饭同生鸡蛋,可以夹埋一齐食,仲有2款酱汁(烧肉汁同寿喜烧汁)比我地拣。蒲烧鳗鱼饭 $108貌相吾错,以日式饭盒装住,鳗鱼有半条份量,底下既饭铺满左蒲烧汁,一啖鳗鱼一啖饭食就最适合不过。套餐会跟面豉汤同沙律。
吞拿鱼蓉薄脆 $48
叫左一份前菜,薄脆用左米通,上面铺上吞拿鱼蓉同千岛酱。
荔枝豚肉串 $26
脆烧猪腩肉串 $24