2021-07-09
#亲民价钱牛角窝夫-小店开张只有两个月 位置喺崇安街Soda Mall美食广场里面 唔算显眼 佢有饱肚抵食嘅台式咸鸡饭或米粉 跟餐奉送茶饮 附近嘅上班族乐于捧场 至于我去嘅原因 咪就系为咗牛角窝夫啰😋-🥣#卤肉饭 $28要留肚食牛角窝夫 我点咗个细嘅卤肉饭 肉粒半肥瘦 有肉味亦有油脂甘香 酱汁可以俾多啲-🧀#芝士火腿牛角窝夫 $48Croffle流行咗一段时间 但唔知点解 佢未能成为本地cafe食物中嘅恒常选项 好高兴见到呢间小店有得卖 价钱唔贵 馅料有创意 牛角窝夫入口酥香 牛油味足 有火腿咸香 如果芝士放多啲营造拉丝效果 咁就更理想😍 下次再嚟 希望见到有甜嘅版本 俾我当甜品食-🥛#Dirty $42除咗鲜奶 底层加咗些少炼奶 带出额外香甜嘅味道 啱晒我呢啲钟意咖啡较为creamy嘅人-📍#堂水.啡红磡崇安街23号环海东岸首达百货地下8号舖
🥣#卤肉饭 $28
🧀#芝士火腿牛角窝夫 $48