2018-06-20
今日系观塘做完野,又上左去楼上餐厅食,呢间JK Brother 都去过几次,价钱平得黎味道都好正宗,去开观塘都可以试下。佢做紧discount, 芝士果醋酱烤鸡原价$168,依家$68 唔叫真系对唔住自己。起初以为会将货就价,$68就细份d,点知系冇ga,劲大份,见到都哗哗声。一份大概有6-8件,再有职员帮手卷d芝士上去包住件鸡,同我系韩国食嘅不相伯仲。味道方面果醋酱酸酸甜甜,再加辣辣地,好香浓,而鸡肉亦都好嫩滑多汁,超班水平,比番正价$168都抵食呀。另外叫左个步兵锅,份量劲大个,我地4个人去都系岩岩好食得晒,少人d 真系咩都味洗嗌喇。步兵锅都系午餐肉、肠仔、公仔面,但佢仲有年糕、鱼糕同埋好多韭菜,金菇,超级足料。抵食之选。因为个步兵锅太大个要少少时间滚起,我地太肚饿所以叫多左个芝士香葱鸡肉串,同烤鸡有d 似,不过呢个就唔辣,同埋个酱汁系比较bbq酱个种,又另一个风味。香葱同烤鸡肉系绝配,加上芝士真系好邪恶。Jk brother 食物味道好,价钱又平又大份,CP值劲高,最好多d 人一齐黎share又可以试多几样。