2023-02-13
雅都商场上面嘅 Go Go Mall 开咗之后,耐唔耐都会嗌外卖返屋企食。😊唔止聚集咗唔同国家风味嘅小店,而且大部份都系平民价,比起屯市个新 food court,呢度算系街坊食堂!🦐今次介绍嘅马拉公公算系唔错嘅选择。讲到马来西亚菜,你话边只味先系正宗,我就唔识分,之前喺鲗鱼涌返工,食过好多间好食嘅,但间间嘅肉骨茶同叻沙都唔同味,而呢间又系另一番风味。🍲既然食材由马来西亚来货,又有马来西亚华桥主理,我谂点都会系佢哋家乡嘅味道吧!🍽️而且佢呢个价钱,用料都算足,普通食个 lunch 唔错㗎!🍞鲜牛油咖央多 $22呢份咖央多烘得香脆,蛋椰甜甜哋,椰香十足,仲夹咗好大旧牛油,好邪恶!🍖槟城肉骨茶 $54肉骨茶唔系好似新加坡𠮶种好重白胡椒味,亦唔似马来西亚𠮶种好重药材味,不过就入口好顺滑,味道有淡淡胡椒味,有啲似用嚟送饭嘅汤水。啲猪肉煮到好腍,一啲都唔鞋,仲好入味,最钟意啲油炸鬼,吸晒啲汤好正!🍜亚参(酸辣)叻沙面 $49叻沙面汤头浓郁,微辣之余,好重蛳蚶嘅鲜味,好惹味!米线幼滑,上面有鱼片、鱼蛋同虾都几丰富!🍊桔仔话梅冰 跟餐价$11桔仔同话梅,酸酸甜甜几开胃,配叻沙面特别夹!🍋柠檬茶 跟餐价
🍞鲜牛油咖央多 $22
🍖槟城肉骨茶 $54
🍜亚参(酸辣)叻沙面 $49
🍊桔仔话梅冰 跟餐价$11
桔仔同话梅,酸酸甜甜几开胃,配叻沙面特别夹!
🍋柠檬茶 跟餐价$8
呢杯柠檬茶同港式𠮶啲好唔同,茶底偏甜,有啲似泰式奶茶𠮶种味,几特别!