2023-06-04
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽-间唔中都会想食吓台湾嘢,但企喺街边食炸鸡真系谂起都热😹。今次喺小麻吉叹住冷气就可以享受喺台湾夜市觅食嘅感觉,佢细细份可以一次过嗌好多唔同款嘅小食过口瘾,而且主菜套餐选择又多,性价比好高👍。🥢 大满足定食- 肉燥麻辣口水干拌面(加煎蛋)、慢煮葱烧猪软骨、葱油灼青菜 $93 🆗干拌面嘅辣味带少少麻,好香浓,捞埋肉燥嘅咸香令到味道更加有层次,捞埋太阳蛋汁好滑溜😆。猪软骨好淋又入味,好钟意佢嘅八角味够重。除咗自己拣嘅主菜、小食同面之外,仲有台湾小香肠同凉拌小王瓜,真系好饱好丰富🤤。🥢 原味盐酥鸡 $20 🆗个皮炸到好酥好脆,鸡肉应该用咗鸡柳,比较干身又冇咁油,唔会太肥腻。🥢 炸芋泥地瓜球 $20 🆙入面嘅芋泥同地瓜味道好浓,一咬开啲香味即刻飘晒出嚟,味道唔会太甜,啲比例啱啱好。值得一提嘅系,呢度嘅炸物都系即叫即炸,用嘅油好新鲜,食落肚唔会有油腻嘅感觉。🥢 卤水猪耳 $40 🆗猪耳好爽口但又唔会太硬,卤水汁渗透咗入猪耳里面,味道好浓郁。🥢 珍珠红豆仙草冻(小) 跟餐+$9 🆙呢个价钱就可以食到个甜品真系好抵!红豆甜而不腻,仙草冻清甜爽口,口感好滑嫩,加咗
$93 🆗
🥢 原味盐酥鸡 $20 🆗
🥢 炸芋泥地瓜球 $20 🆙
🥢 卤水猪耳 $40 🆗
🥢 珍珠红豆仙草冻(小) 跟餐+$9 🆙
呢个价钱就可以食到个甜品真系好抵!红豆甜而不腻,仙草冻清甜爽口,口感好滑嫩,加咗好多炼奶好正。份量都啱啱好,细细地唔会over eat🫶。
🥢 冻珍珠奶茶加红豆 $28 🆗
🥢 乌梅汁 跟餐 🆗
嘢饮好大杯好抵饮,乌梅汁偏酸又唔甜,解渴一流👍。珍珠奶茶偏甜同埋奶味比较浓,珍珠好烟韧好有咬口。
🥸评价 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10