2022-10-21
我嘅朋友一定同我系志同道合, 所以今日我哋两个一齐去食炸鸡饮啤酒,喺红磡启岸有一间叫闵大人专食韩式炸鸡。无骨鸡$78无骨鸡有原味、蒜香、香辣、酸甜呢几款味道选择,而且唔需要加钱。而选择蜂蜜芥末或蜂蜜酱油呢两款口味系需要加十蚊,职员同我哋讲蜂蜜芥末无骨鸡喺度个镇店之宝,我哋梗系要试下啦!果然冇介绍错呀! 炸酱够脆,包里住嫩滑嘅鸡肉。 既有芥辣嘅香味又有蜂蜜嘅甜味简直系停唔到口啊!套餐:啤酒+半份无骨鸡啤酒套餐有两个价钱,选择饮1664或朝日啤+半份无骨鸡$98,饮嘉士伯+半份无骨鸡$88我哋选择咁Asashi加蒜香无骨鸡$98,嫩滑鸡肉加上啖啖嘅蒜香,令人欲罢不能。啤酒配炸鸡系100分嘅组合 。 紫菜饭卷$38 脆脆嘅紫菜入面包住腌萝卜、青瓜 、蟹柳、红萝卜,好清新。 食完啲咁重口味嘅炸鸡,再食返一个清新嘅饭卷,简直无敌。 韩式年糕$38年糕软糯配上辣汁,烟烟韧韧咁真系好好食呀 !一边饮住清凉嘅啤酒配搭脆卜卜嘅炸鸡, 一边同朋友吹水,真系人生一大乐事呀!
无骨鸡$78
套餐:啤酒+半份无骨鸡
紫菜饭卷$38
韩式年糕$38
年糕软糯配上辣汁,烟烟韧韧咁真系好好食呀 !