2022-08-08
📍翔寿司- #YFF尖沙咀 💎【CP值极高寿司专门店!! 每日由日本豊洲空运直送食材】月尾荷包干硬化又想豪食寿司? 呢间主打价钱亲民嘅寿司舖可能帮到你😊 餐厅严选由日本豊洲空运直送嘅食材,确保用料新鲜,保证可以食返日本嘅味道。主理厨师拥有十几年喺米芝莲餐厅工作嘅经验,食物质素绝对有保证。但要注意一点系,餐厅环境比较细同埋逼,只有一张L型寿司吧枱,大概只有十个位左右。❝自选寿司12件 ❞ — $208⧐ 火炙三文鱼腩寿司三文鱼腩经过火炙处理,丰富油脂入口即化,口腔充满住鱼油甘香。 ⧐ 鲂𫚒寿司好特别嘅名! 呢款鱼坊间比较少见到,粉红与白色交集嘅鱼身肉质扎实,味道清甜。⧐ 火炙金线鲷寿司金线鲷其实即系我地俗称嘅红衫鱼。制成刺身,更能突出金线鲷嘅清淡柔软,轻轻炙烧过表面,油香尽情发挥,更能增添一份甘香。⧐ 火炙左口鱼边寿司炙烧过嘅左口鱼入口油脂即化,口感既肥美又爽口,甘甜鱼油缓缓渗出,层次丰富,浓郁甘香。⧐ 深海池鱼寿司夏天系深海池鱼嘅当造季节。栖息于深海嘅池鱼,肉质比一般嘅池鱼更加细致鲜美,入口先滑后爽,鱼香吸引。⧐ 带子寿司厚切带子肥美鲜甜,咬落软嫩有口感。⧐赤虾寿司肉质软滑,入口胶质满
【CP值极高寿司专门店!! 每日由日本豊洲空运直送食材】
❝自选寿司12件 ❞ — $208
⧐ 火炙三文鱼腩寿司
⧐ 鲂𫚒寿司
⧐ 火炙金线鲷寿司
⧐ 火炙左口鱼边寿司
⧐ 深海池鱼寿司
⧐ 带子寿司
厚切带子肥美鲜甜,咬落软嫩有口感。
⧐赤虾寿司
肉质软滑,入口胶质满满,虾味浓郁,味道鲜甜。
➤ 翔之恋 ($78)
师傅创作寿司,以店名为名,卖相吸引,用料高级。以花之恋作创作蓝本,用上多片厚切拖罗包裹海胆,并在表面洒上三文鱼籽,味道甘腴香鲜,层次非常丰富,绝对是舌尖上的享受。