2022-01-26
天气咁冻最啱食返啲暖笠笠嘅食物🔥在家居酒屋系位于大围嘅日式居酒屋🏮佢地最近全新推出「自分寿喜烧套餐」🤩系自分锅一人寿喜烧,一人一个锅🍲人气推介有特选封门牛柳寿喜烧、美国安格斯牛颈脊寿喜烧🤩除咗牛类之外亦可以拣鸡肉或者五花豚肉🐷今次我同朋友拣咗美国安格斯牛颈脊同嫩滑鸡腿肉🐔约150g嘅牛肉份量都几多🐮牛肉有适量油花,肉质鲜嫩爽滑,肉味浓郁😛烧两烧就咁食就得🤩亦可以渌寿喜烧酱汁嚟食都得😚鸡腿肉份量同咗好多,鸡肉嫩滑美味😋每份锅物都会配蔬菜盛合、日本赞岐乌冬及日本蛋🥚蔬菜盛盒有冬菇、金菇、鸡髀菇片、秋葵、洋葱、南瓜片、娃娃菜等,相当丰盛😍寿喜烧酱汁味道浓郁,令到所有配菜都好入味😋而日本蛋可以烧嚟食或者当蛋汁点配料嚟食都得🤩另外仲叫咗巨峰提子梳打🍇颜色好靓分咗三层😍系渐变嘅紫蓝色💙💜香浓甜蜜嘅提子味🍇配搭寿喜烧一齐饮就啱晒😍