2022-06-07
同朋友喺电影中心睇夜场之前,喺附近揾咗间串烧舖食嘢,见到openrice上面嘅menu系平民价,所以拣咗呢间。入到去有4张枱,空间比起一般串烧居酒屋宽敞,枱够大,可以放好多碟串烧。入去嘅时候老细同侍应都好好服务,主动问我哋有咩需要,出餐都好快,用QR code落完单唔使10分钟啲嘢食就嚟齐晒,但全部都系新鲜出炉,抵赞!我哋嗌咗10个串烧,1碟吉列炸生蚝,1个玉子烧。玉子烧58蚊有6件,性价比几高,食落都饱肚,唔会好似平时食串烧食到贵一贵都唔饱嘅感觉,配上酸酸喊喊嘅柚子汁,令到玉子烧唔系净系蛋咁简单,个配搭几新鲜。吉列炸生蚝3件38蚊,食物质素超过咗个价钱嘅expectation。一上枱时系feel到系即炸的,食落去啲炸粉好脆,入面嘅蚝好有鲜味,争啲热亲个咀,建议摊阵先先食,推荐!串烧方面,牛舌芯($38)有3件,肉几厚身,咬落去嘅韧度适中。免治鸡肉棒三色套餐($68)有汁烧、明太子酱同萝卜蓉酸汁各一,肉质比想像中实,好似食紧汉堡肉咁,要饱肚啲可以食呢个。最后人均200左右,串烧店嚟讲都ok啦~
最后人均200左右,串烧店嚟讲都ok啦~