2021-07-09
好几次经过新港城都见到呢间峇峇娘惹出面有人龙,今日下午茶时间经过,门口只有几个人排紧,就决定一试!马拉拼盘🥙 💰47 (好味度: 💛💛💛💛)鸡翼,春卷,多春鱼各两件,全部都几香口,油酥饼有啲普通,但系点买咖喱汁食都几饱肚~-星州鱼丸拼鱼角 渗渗叻沙🍜 💰36 (好味度: 💛💛💛💛)除咗鱼丸同鱼角,配料仲有青柠,豆卜,芽菜,鸡蛋同鸡肉等等,呢个价钱来讲好丰富😆 有惊喜嘅地方系,面底由油面同米粉双拼‼️食到两款唔同面质口感,而且米粉索左汤底更加香浓🤤 不过个汤底对我来讲有少少辣🤏🏻 🌶但系都接受到嘅-星州湿捞米暹🍜 💰41 (好味度: 💛💛💛)呢碗捞米粉都好丰富,有鱼丸,鱼角,豆卜,鸡蛋同香芽骨。分量望落去比起上面喇沙细份,米粉十分挂汁,但系食多几啖就觉得有啲咸🤔 下次未必会再叫呢款-青桔仔茶🍹 (跟餐+💰3) (好味度: 💛💛💛💛)有惊喜!茶底同青柠好夹,酸爽度十足👍🏻👍🏻-洋参菊花茶🍹 (跟餐+💰5) (好味度: 💛💛)本身打算健康啲,但系呢杯参茶偏淡🤫 人均消费:💰44 (免加一)环境:💛💛💛💛服务:💛💛💛💛推荐:💛💛💛💛
马拉拼盘🥙 💰47 (好味度: 💛💛💛💛)
星州鱼丸拼鱼角 渗渗叻沙🍜 💰36 (好味度: 💛💛💛💛)
星州湿捞米暹🍜 💰41 (好味度: 💛💛💛)
青桔仔茶🍹 (跟餐+💰3) (好味度: 💛💛💛💛)
有惊喜!茶底同青柠好夹,酸爽度十足👍🏻👍🏻
洋参菊花茶🍹 (跟餐+💰5) (好味度: 💛💛)
本身打算健康啲,但系呢杯参茶偏淡🤫
人均消费:💰44 (免加一)
环境:💛💛💛💛
服务:💛💛💛💛