2018-11-16
之前黎食过一次龙虾喇沙,食完明白点解咁多人等位,因为系好岩香港人口味既星马泰菜,价钱又亲民,所以决定同屋企人再黎食多次,人多就可以食多几款!无⻣海南鸡(一只)$168人多所以叫一只,唔知系咪太肚饿,第一道菜总系特别好食,鸡肉超嫩滑,鸡胸都一样好食,份量足,个个赞口不绝,不过我觉得作为灵魂既酱汁就少左啲足爆版喇沙$188今次人多可以食巨型版喇沙,真系份量十足,喇沙汤用汤壶另上非常贴心,慢慢食都唔怕面条发胀,汤底系有d辣度,唔食得辣既人可能会食到出汗,对我黎讲就岩岩好!好惹味!牛⻣汤河$62汤底有好浓郁既牛味,食完粉可以饮埋个汤,配料有牛丸牛栢叶同埋唔同部位既牛肉,都几丰富马来蜜汁炭烧厚切猪扒捞檬$66蜜汁猪扒好香口,厚切啖啖肉小食拼盘(虾饼,串烧,鸡翼,春卷,凤爪)$148不过不失,稳稳阵阵冇特别大惊喜,最特别系每叫一份小食拼盘,餐厅会捐$10俾慈善机构,觉得餐厅好有心,做生意之余不忘回馈社会无⻣酸辣凤爪沙律$62净食凤爪会唔够酸,连埋配菜食就岩岩够味软壳蟹米纸卷$66我食开既米纸卷系用青瓜红萝卜呢类比较fresh既蔬菜做馅料,但呢度用左青椒黄椒...味道太抢,盖过本来已经唔浓味既软壳蟹
无⻣海南鸡(一只)$168
足爆版喇沙$188
牛⻣汤河$62
马来蜜汁炭烧厚切猪扒捞檬$66
蜜汁猪扒好香口,厚切啖啖肉
小食拼盘(虾饼,串烧,鸡翼,春卷,凤爪)$148
无⻣酸辣凤爪沙律$62
净食凤爪会唔够酸,连埋配菜食就岩岩够味
软壳蟹米纸卷$66
我食开既米纸卷系用青瓜红萝卜呢类比较fresh既蔬菜做馅料,但呢度用左青椒黄椒...味道太抢,盖过本来已经唔浓味既软壳蟹,可能先入为主所以系失望既,对于钟意食椒既朋友或者会好岩口味
香芒椰汁糯米饭$48
见到个拖鞋饭造型真系笑左!仲将糯米饭握成寿司,方便多人share卖相又精致,不得不赞厨师既心思同创意!芒果够甜,同埋钟意劲多椰浆!